Gevelisolatie

Gevelisolatie of thermische isolatiesysteem wordt gebruikt om een woning van buiten af beter te isoleren. Het belangrijkste voordeel is de besparing op de energiekosten; de warmte wordt beter binnen de muren gehouden. De gevelisolatie wordt afgewerkt met sier-of pleisterwerk, steenstrips of een combinatie hiervan welke in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Het plaatsen van thermische gevelisolatie is echt gespecialiseerd stukadoorswerk. Het bestaat uit verschillende systeemonderdelen waarbij isolatieplaten aan de gevel worden gemonteerd en als ondergrond dienen voor pleisterwerk. Pickkers B.V. is gespecialiseerd in het aanbrengen van thermische gevelisolatie volgens de richtlijnen van het IKOB-BKB en werkt uitsluitend met isolatiesystemen die voldoen aan de kwaliteitseisen van een KOMO-attest.

Het milieu

Een warm woning tijdens de winterdagen is een vereiste voor vele. Toch zijn er veel huizen in Nederland die niet goed geïsoleerd zijn. Dit kan nadelige gevolgen met zich hebben. De verwarming moet vaker aanslaan en het gasgebruik neemt steeds toe dan bij een normaal geïsoleerd huis. Bij meer gasgebruik, moet er ook gas gestookt worden en dat leidt tot meer CO2-uitstoot. Uiteindelijk hebben we dan te maken met klimaatverandering als gevolg hiervan. Gevelisolatie is de oplossing om uw woning milieuvriendelijker te maken en, zoals eerder benoemd, kosten te besparen. De resultaten zijn ook aantoonbaar, want het jaarlijks gasverbruik daalt met ruim 9 m3 voor elk m2 die u isoleert.

Hoe werkt het?

Gevelisolatie, ook wel buitengevelisolatie genoemd, dient professioneel gedaan te worden door mensen met kennis en ervaring in hun vak. Het wordt u ook aanbevolen om dit niet zelf te doen. Thermische gevelisolatie kan op twee manieren afgewerkt worden; u kunt kiezen uit sierpleister of gevelbekleding. De gevelbekleding bestaat uit verschillende soorten, van houten planken tot vezelcementplaten en kunststofplaten. Laat u goed adviseren welke soort het beste voor u van toepassing is.

Tips voor gevelisolatie

Voordat Pickkers B.V. haar diensten bij uw woning verleend, dient u eerst een aantal zaken omtrent wet- en regelgeving op orde hebben. Als eerst moet u ervan bewust zijn dat uw woning door gevelisolatie van aanzien verandert. Bij rijtjeshuizen of twee-onder-één-kap woningen kan vervelende situaties met de buren of gemeente plaatsvinden. Daarom is iedereen verplicht om een vergunningen hiervoor aan te vragen bij de gemeente. Is het niet toegestaan om het uiterlijk van uw woning te veranderen, ga dan even na of dit ook geldt voor de achter- en zijgevels. Wanneer u dit op orde hebt, moet u zich informeren of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling woningisolatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

—-Wilt u de verwarming niet altijd op zijn hoogst zetten en het milie besparen? Dan kunt u de gevels vanaf de buitenkant isoleren. Het kost aan het begin wel wat meer maar u zult uiteindelijk uw voordeel eruit kunnen halen in de kosten die u vervlgens bespaart. Zonder gevelisolatie verliest een huis veel warmte en moet het daarom opnieuw opgewarmd worden door de verwarming. Dat is slecht voor ‘t milieu en voor uw maandelijkse kosten. Isolatie zorgt ervoor dat dat probleem verholpen is en dat je gasverbruik ook daalt en jaarlijks zal dat niet alleen in jou voordeel werken maar ook in dat van het milieu.

Tips voor gevelisolatie

Het uiterlijk van uw woning mag niet veranderd worden van de gemeente en daarom heeft u een vergunning nodig als u gevelisolatie aan de buitenkant wilt plaatsen.

Dus u moet eerst uitzoeken of u daar ook onder valt en ook kijken of dat dan ook geldt voor de achter- en zijgevels.

Er kan sprake zijn van een subsidieregeling voor woningisolatie dus of u daar voor in aanmerking moet komen moet u ook bekijken. Benieuwd wat en welke gevelisolatie het best bij uw woning past dan kunt u vragen voor doelgericht advies. Gevolgen voor het milieu als u gebruik maakt van gevelisolatie. Als uw huis geen gevelisolatie heeft dan ontsnapt er veel warmte door de buitenmuren. De verwarming wordt dan vaker gebruikt wat onnodig is want dezelfde woningen met gevelisolatie hebben dat niet. Een gevolg daar is dus ook dat u meer verbruikt wat niet nodig is. Gasverbruik wordt vermindert door het gebruik van isolatie. Isolatie dat vanaf de buitenzijde van de gevels geplaatst wordt houdt in dat u het plaatst bij de buitenmuren van uw woning. Er zijn twee soorten, de sierpleister en de gevelbekleding, het materiaal kan verschillen van hout tot aan kunststof. En dat is een klus voor specialisten. Isoleren is een klus die u niet zelf uit kunt voeren en daarom wordt het u aangeraden om specialisten de klus te laten uitvoeren. Hoge RD wordt aanbevolen en dat is materiaal dat effectief werkt. Het bepaalt in welk hoeveel er warmte vast wordt gehouden en dat word gemeten in RD want hoe hoger de RD-waarde des te meer warmte er tegen gehouden wordt. Er wordt gesproken over een goede gevelisolatie wanneer het hoger is dan 4.

Kiest u voor isolatiemateriaal met een Rd van 2,5 dan komt de warmteweerstand van de buitenmuur niet hoger dan 3. Dit gehalte is te behalen door gevelisolatie aan de buitenzijde van uw woning.

Besparingen, subsidie en kosten

Aan de buitenzijde gevelisolatie is best prijzig en daarom kunt u een subsidie ervoor aanvragen maar alles wat u op dat moment uitgeeft is nog altijd in uw voordeel, omdat de kosten bespaart worden en die zekerheid heeft u wanneer u een goede isolatiewaarde hebt, zie het als een kost-besparende investering. Of het echt besparend is ligt natuurlijk aan uw gebruik in het verleden, het moet niet zo zijn dat u onnodig isolatie laat plaatsen terwijl u zelf er nooit gebruik van maakt. Isolatie mag niet altijd geplaatst worden, bij rijtjeshuizen bijvoorbeeld of twee-onder-een-kapwoningen en daarom moet u checken of er geen verbod is en als dat wel het geval is dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een spouwmuurisolatie of een voorzetwand. Het wordt zo geplaats dat er maar miniscuul kans bestaat op vochtproblemen.

Vergunningen en bouwbesluiten

Er is een wet waarin wordt uitgelegd dat je voor nieuwbouw woning een minimale isolatie van 3,5 moet hebben of renovatie van een bestaande woning moet deze waarde minimaal 1,3. Onderhoud. Laat je bijvoorbeeld pleisterwerk aanbrengen, dan moet je eventuele scheuren of gaten repareren, zodat de onderliggende isolatielaag intact blijft. Laagste risico. Gevelisolatie aan de buitenkant kent het laagste risico voor vocht ophoping en dat is omdat het materiaal één geheel is zonder naden of andere scheidings aspecten. Het zorgt ervoor dat er geen gleuven zijn waar warmte kan weg glippen. Als u op het moment van aanvraag last heeft van vochtproblemen dan moet u dat melden. Het kan zijn dat het plaatsen van gevelisolatie er voor zorgt dat het probleem alleen verergert wordt en dat is waarom u het altijd moet aangeven bij het aaanvragen van een offerte.

Contact

Helaas zijn we er nu niet. Maar u kunt ons een email sturen en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen