Gevelisolatie

Gevelisolatie of thermische isolatiesysteem wordt gebruikt om een woning van buiten af beter te isoleren. Het belangrijkste voordeel is de besparing op de energiekosten; de warmte wordt beter binnen de muren gehouden. De gevelisolatie word afgewerkt met sier-of pleisterwerk, steenstrips of een combinatie hiervan welke in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Het plaatsen van thermische gevelisolatie is echt gespecialiseerd stukadoorswerk. Het bestaat uit verschillende systeemonderdelen waarbij isolatieplaten aan de gevel worden gemonteerd en als ondergrond dienen voor pleisterwerk. Pickkers B.V. is gespecialiseerd in het aanbrengen van thermische gevelisolatie volgens de richtlijnen van het IKOB-BKB en werkt uitsluitend met isolatiesystemen die voldoen aan de kwaliteitseisen van een KOMO-attest.

Het milieu

Een warm woning tijdens de winterdagen is een vereiste voor vele. Toch zijn er veel huizen in Nederland die niet goed geïsoleerd zijn. Dit kan nadelige gevolgen met zich hebben. De verwarming moet vaker aanslaan en het gasgebruik neemt steeds toe dan bij een normaal geïsoleerd huis. Bij meer gasgebruik, moet er ook gas gestookt worden en dat leidt tot meer CO2-uitstoot. Uiteindelijk hebben we dan te maken met klimaatverandering als gevolg hiervan. Gevelisolatie is de oplossing om uw woning milieuvriendelijker te maken en, zoals eerder benoemd, kosten te besparen. De resultaten zijn ook aantoonbaar, want het jaarlijks gasverbruik daalt met ruim 9 m3 voor elk m2 die u isoleert.

Hoe werkt het?

Gevelisolatie, ook wel buitengevelisolatie genoemd, dient professioneel gedaan te worden door mensen met kennis en ervaring in hun vak. Het wordt u ook aanbevolen om dit niet zelf te doen. Thermische gevelisolatie kan op twee manieren afgewerkt worden; u kunt kiezen uit sierpliester of gevelbekleding. De gevelbekleding bestaat uit verschillende soorten, van houten planken tot vezelcementplaten en kunststofplaten. Laat u goed adviseren welke soort het beste voor u van toepassing is.

Tips voor gevelisolatie

Voordat Pickkers B.V. haar diensten bij uw woning verleend, dient u eerst een aantal zaken omtrent wet- en regelgeving op orde hebben. Als eerst moet u ervan bewust zijn dat uw woning door gevelisolatie van aanzien verandert. Bij rijtjeshuizen of twee-onder-één-kap woningen kan vervelende situaties met de buren of gemeente plaatsvinden. Daarom is iedereen verplicht om een vergunningen hiervoor aan te vragen bij de gemeente. Is het niet toegestaan om het uiterlijk van uw woning te veranderen, ga dan even na of dit ook geldt voor de achter- en zijgevels. Wanneer u dit op orde hebt, moet u zich informeren of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling woningisolatie.

Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparing? Doe hier de check!

Vraag hier geheel vrijblijvend uw offerte aan

Contact

Helaas zijn we er nu niet. Maar u kunt ons een email sturen en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen