Injecteren

In het algemeen kan scheurinjecties drie doelen dienen:

  • Als optische verbetering, waarbij de scheuren slechts een klein defect vormen en eenvoudig te repareren zijn. Vaak is het genoeg om de scheuren aan de oppervlakte te verzegelen.
  • Voor afdichting tegen indringend water, als water door de scheur naar binnen dringt, bij bijvoorbeeld een kelder of souterrain.
  • Als er sprake is van sterkteherstel, waarbij de scheuren de stabiliteit van de woning in gevaar brengt. Doordat de scheuren zich bijvoorbeeld in een dragende muur voordoen.

Scheuren ontstaan, als de in een bouwdeel werkende krachten, spanningen, groter zijn dan die van de weerstand van het bouwdeel.
Daardoor, als het bouwdeel scheurt, worden de ontstane spanningen weggeleid. In vergelijking met de drukvastheid, is de trekvastheid van beton relatief klein. Dit geld in het bijzonder voor vers beton. De meeste scheurvorming ontstaat daarom door trekkrachten of buigtrekkrachten. Er zijn meerdere oorzaken te benoemen die tot scheurvorming in een bouwdeel leiden:

• scheuren door gewicht, bijvoorbeeld transport of het eigengewicht van het gebouw.
• scheuren door krimp, beton krimpt tijdens het uitharden door warmteontwikkeling.
• scheuren door bewegingen in de ondergrond, zettingen, grondwaterstand wijzigigen.
• scheurvorming door temperatuursinvloeden, zoninwerking ( uitzet ) en afkoeling ( krimp)

Het betoninjectie programma van Köster bestaat o.a.uit 6 Polyurethaanharsen die voor de meest voorkomende gevallen een zekere oplossing bieden. Bij het ontwikkelen van deze injectieharsen is veel aandacht besteed aan de eenvoudige verwerking en de degelijke werking van het product. Met dit programma kunnen naast scheurinjectie ook grindnesten, wand/vloer aansluitingen en lekkende damwanden worden afgedicht.

Vraag hier geheel vrijblijvend uw offerte aan

Contact

Helaas zijn we er nu niet. Maar u kunt ons een email sturen en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen