Scherminjectie

Köster G4 Gel Scherminjectie – van binnenuit uw kelder aan de buitenzijde afdichten.

De buitenkant van de kelder waterdicht afdichten vanuit de binnenzijde van het gebouw? Bij lekkages is het niet altijd mogelijk de buitenmuren uit te graven. Wanneer er bijvoorbeeld een mooie tuin aanwezig is of als er een drukke verkeersstroom langs het pand loopt.

In dit geval zou je eerst denken aan een binnenzijde (negatieve zijde) kelder afdichting, maar in vele gevallen, blijkt dit zowel in nieuwbouw als renovatie en restauratie niet altijd mogelijk te zijn.

Köster Afdichtingssystemen B.V.  heeft hiervoor een nieuwe methodiek ontwikkeld: een scherminjectie met Köster Injectie Gel G4. Deze speciale Acrylhars wordt geïnjecteerd door de kelderwand heen van binnen naar buiten. De hars reageert met water en bindt het water. Dit resulteert in een waterdichte, elastische vaste stof. De injectie wordt uitgevoerd met een speciale 3-componenten pomp, de Köster Acryl Gel Pomp. Het materiaal wordt verpompt via gepatenteerde Köster Injectie Lansen. Het injectiemateriaal wordt verspreid op de buitenmuur en in korte tijd reageert het uit tot een waterdichte laag.

Köster G4 heeft een certificaat voor toepassing in drinkwatergebieden.

Scherminjectie

Een alternatieve methode is het injecteren KÖSTER Injectie Gel G4 in het bouwmuur zelf, lees een gemetselde constructie. Deze zogenaamde “area injection” is mogelijk in poreuze of holle bouwmaterialen. In dit geval reageert Koster Injectie Gel G4 ook met het aanwezige water tot een waterdichte, elastische vaste stof.
Köster Acrylaatgel is op waterbasis met dezelfde viscositeit als water. Vormt een elastisch waterdicht scherm en bind tijdens het uitharden met water. Köster G4 Gel is bedoeld voor probleemlekkages waar de bereikbaarheid van de kelder een probleem is.

Scherm-Injectie
Contact

Helaas zijn we er nu niet. Maar u kunt ons een email sturen en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen