Optrekkend vocht

Optrekkend vocht behoort tot de meest voorkomende muurschade. Er zijn verschillende manieren waarop vocht in een muur terecht kan komen. Denk bijvoorbeeld aan regenwater, grondwater of condensatie. Ook slecht functionerende goten en regenpijpen zijn bronnen van vochtigheid. De gevolgen zijn stucwerkschade, schade aan voeg en stenen, maar ook zout uitbloeiingen en algengroei. Vochtschade leidt tot loslatende pleisterlagen of schimmelvorming.

Het ontwikkeld zich aan onderzijde van binnen- en buitenmuren op begane grond niveau, in kelders en souterrains.Als u een houten vloer bezit kunnen de houten balklagen van de begane grondvloer schimmels en rottende balkkoppen
vertonen. Aan de oppervlakte kan ook zoutuitbloei ontstaan door het vochttransport, doordat zouten
uit de bodem en/of uit het metselwerk meegevoerd worden naar het oppervlak. Door kristallisatie van zouten kan het metselwerk aan de oppervlakte beschadigen.
Door de verkorte levensduur van zo een muur en de bijkomende gevolgschade, veroorzaakt optrekkend vocht jaar op jaar een hoog bedrag aan schadeherstel. Onze vakmensen bij Pickkers B.V. zorgen weer voor droge en gezonde muren door middel van een muurtapsysteem of een alternatief techniek.

Wat is de oorzaak?

U krijgt een korte technische uitleg. Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door een verstoring in het evenwicht tussen cohesie en adhesie. Wanneer de adhesie groter is dan de cohesie stijgt het vocht en dat noemt men capillaire werking.
Er ontstaat een elektrostatisch veld dat het water aanzuigt. De oplossing bij opstijgend vocht is dan ook simpel; het elektrostatisch veld doorbreken.

Met onze goede service en jarenlange ervaring, zijn we in staat om het elektrostatisch veld te doorbreken en wordt het vocht volledig verwijderd.

Heeft u last van muurschade door optrekkend vocht ,binnen of buiten, en wilt u deze op professionele wijze ongedaan maken? Neem contact op met Pickkers B.V. en wij staan voor u klaar! Onze muurtapsysteem stopt snel en gegarandeerd opstijgend vocht.

Vraag hier geheel vrijblijvend uw offerte aan

Contact

Helaas zijn we er nu niet. Maar u kunt ons een email sturen en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen