Kelder binnen afdichting

Er zijn twee soorten kelderafdichtingen; binnen en buiten. Het aan de binnenzijde afdichten van een kelderconstructie kan op diverse manieren en met diverse methode worden uitgevoerd. Vaak doen we dit, omdat uit onderzoek/observatie is gebleken dat een afdichting aan de buitenzijde niet mogelijk is.

Bij een gemetselde wand kan worden volstaan met een effectief vlaksgewijs toegepast systeem. Betonnen constructies/kelders worden over het algemeen afgedicht door middel van een betoninjectie op naden en dilataties (scheiding tussen bouwdelen om bepaalde werkingen op te kunnen vangen).

Een kelderafdichting tegen drukkend water, bij een gemetselde kelder, kan het best vlaksgewijs worden uitgevoerd zodat alles in het vlak wordt geraakt. Water zoekt immers altijd een andere weg. Bij een betonnen kelder is het mogelijk om, bijvoorbeeld bij scheurvorming of een klimlekkage, geïnjecteerd te worden. Het toegepaste afdichtingssysteem moet een verankering op de ondergrond aangaan om zo onlosmakelijk met de steen verbonden te worden. Dit heet het Pickkers kelderafdichting systeem, waarbij een duurzame kelder binnenafdichting tegen drukkend water wordt gedaan. Met dit kelderafdichting systeem heeft Pickkers B.V. de juiste kennis en jarenlange ervaring. Ons systeem maakt de kelder weer geschikt voor dagelijks gebruik. Vochtwering met een lange levensduur als resultaat.

Wij raadplegen u om alle mogelijkheden van kelderafdichting aan de binnenzijde te bespreken met onze vakkundig personeel.

Gevolgen van lekkages

Wanneer uw kelder lekt en u geen gebruik maakt van kelderafdichting, kan dat grote problemen veroorzaken. Dit vochtprobleem kan in het minste geval leiden tot een plaatselijke schade, maar in het ergste geval tot een geheel verzwakte constructie. Dit wilt u natuurlijk niet mee maken. Daarom moet u per direct u kelder afdichten. Lekkages komen helaas vaker voor dan u denkt, zoals bij zwembaden, kelders, damwanden of pijpleidingen.

Wij geven u persoonlijk advies over uw kelderafdichting, omdat de bescherming van uw kelder een belangrijk gedeelte is van voor de constructie van de woning. Onze specialisten kunnen u doelmatig antwoorden.

Vraag hier geheel vrijblijvend uw offerte aan

Contact

Helaas zijn we er nu niet. Maar u kunt ons een email sturen en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen