Kaleien

Wanneer u uw gevel een nieuwe uitstraling wilt geven dan kan dat op een prachtige manier met kalei.  Deze historische schilderstechniek, waarbij met een spaan en borsteltechniek dunne kalkpleister op de gevel wordt aangebracht, zorgt voor een prachtig authentiek effect.  Het is een decoratieve afwerkingsmethode waarbij de structuur van het metselwerk bewaard blijft.

Oorspronkelijk werd deze afwerking toegepast bij de restauratie van oude gebouwen en monumenten. Tegenwoordig zien we het steeds vaker terug bij woonhuizen, het geeft een woning een zeer karakteristieke uitstraling.  Kalei is er op kalkbasis,  daarbij kijken we naar de ondergrond om de juiste keuze te maken voor het meest geschikte kalei. Heeft u een specifieke kleur in gedachten? Door kalei te mengen met een kalkverf kan de gevel worden voorzien van elke gewenste kleur.

Het kaleien van de gevel is niet alleen mooi, maar geeft ook bescherming tegen de weersomstandigheden, zoals slagregen of doorslaande regen. Kalei is dampopen isolatiemateriaal dat een goede bijdrage levert aan muuronderhoud. Een goed aangebrachte kaleilaag gaat in ideale omstandigheden zeker 10 jaar mee.

Vraag hier geheel vrijblijvend uw offerte aan

Contact

Helaas zijn we er nu niet. Maar u kunt ons een email sturen en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen